Wandelen voor gezonde longen

Dit is de actie van Team van Moerkerk
van totaal € 1.500 (89%)

Dat roken slechts voor je is en met name je longen, weet eigenlijk iedereen. "Waarom zijn er dan sigaretten mam?" vraagt mijn (Brenda) zoontje Joep van 7 jaar. "Als het veel geld kost, je er dood aan kunt gaan en het stinkt, kunnen winkels dan niet gewoon stoppen met verkopen van sigaretten?"

Onze opa, vader van mijn moeder is overleden aan longkanker, rookte destijds in onwetendheid (de sigaretten stonden zelfs in glaasjes gewoon op tafel), na het besef, gestopt en toch jaren later werd hij er voor 'gestraft'.

De lijdensweg die mensen met een longziekte (COPD, longkanker etc) moeten doorstaan, vaak als straf van de verleiding die ze niet konden weerstaan tegen die peuk, is onmenselijk. Benauwd, amper de lucht hebben om überhaupt de trap nog op te lopen, te stofzuigen of je hond uit te laten, hulp nodig bij het douchen, aankleden, normale dingen die je niet meer zelf kunt. En dat alleen omdat je ooit uit stoerheid, principe, experiment of waarom dan ook besloot die eerste sigaret te nemen… Die benauwdheid die gun je echt niemand!

Daarom wandelen wij, Brenda, zusje Marloes en mama de Nijmeegse vierdaagse! Omdat we goede longen hebben en dit graag zo zouden houden. Een lange weg, zowel fysiek (we hebben het wel over 4x40km …) en symbolisch. We lopen voor een rookvrije generatie! Iets waar het Longfonds zich ook voor inzet. Kinderen van nu zouden nooit meer in de verleiding moeten komen. Hier is veel geld voor nodig, om campagne te kunnen (blijven) voeren, net zolang totdat sigaretten niet meer verkocht hoeven te worden. Omdat iedereen zich dan net als Joep afvraagt: waarom zou je (veel) geld betalen voor iets waar je toch alleen maar dood aan kunt gaan?

Help je ook mee? Elke donatie, groot of klein is een stap in de goede richting! Super dank alvast!

Wij trainen nog even verder…

Bekijk alle donateurs
€ 10 24-07-2018 | 17:34 Deze had je nog tegoed.
€ 10 24-07-2018 | 10:35 Fantastische prestatie Brenda en team, ik draag graag een steentje bij!!
€ 10 19-07-2018 | 22:00 Omdat het belangrijk is dat er zoveel mogelijk onderzoek wordt gedaan.
€ 5 19-07-2018 | 19:21
€ 25 18-07-2018 | 19:01 ik heb gedoneerd om dat ik zelf ook COPD heb succes ermee
Bekijk alle

Gehaald!!

23-07-2018 | 21:15 Na 4 dagen zweten, lol, weinig slaap, plezier, pittige momenten, een enkele blaar hebben we het alle drie gehaald! De Via Gladiola! Wat was het een mooi event om mee te maken! Zoveel positiviteit, onderling bij de wandelaars, en ook bij alle duizenden enthousiaste supporters! En zo mooi hoe iedereen met ons heeft meegeleefd, bekend en zelfs onbekend, het heeft ons allemaal geholpen die eindstreep te halen. Echt te gek! Dank jullie allemaal!! Zonder jullie hadden we het niet gekund!  
Lees meer