Marathon Berlijn 2024 Longfonds Evenementpagina

Nog te gaan

Start actie!
Start actie!
Wij hebben samen al 367 km afgelegd

De 50e Marathon van Berlijn

Op zondag 29 september 2024 lopen er voor Longfonds 14 mensen de 50e editie van de marathon van Berlijn. Deze marathon staat bekend als de snelste marathon. Wat maakt de marathon zo snel? Weinig hoogtemeters, veel bredere, goed beschutte lanen. En maar 17 (scherpe) bochten. 

Wi je weten wie er gaan lopen, en hem of haar steunen? Klik op Acties.

Wil je weten wat Longfonds doet met de opbrengst? Zie hier de presentatie van zondag 10 maart van Longfonds-medewerker Ellen, die zelf ook de marathon Berlijn gaat lopen. Haar PowerPoint-presentatie is beschikbaar op aanvraag via actie@longfonds.nl. 

Wat is inclusief in het marathon arrangement?
Je startbewijs voor de marathon van Berlijn
Verschillende informatie- en trainingsbijeenkomsten in aanloop naar de marathon, inclusief lunch
Deelname aan 1 of meerdere (gratis) hardloopevenementen in aanloop naar de marathon
Een persoonlijk marathonshirt
Je treinticket van en naar Berlijn (retour) 
Een programma in aanloop naar de marathon (zie hieronder)
3 overnachtingen in een 4 sterren hotel in Berlijn, op minder dan 1 kilometer van start- en finish locatie
Reisbegeleiding ter plaatse
>> En natuurlijk, eeuwige roem!


Voorlopige programma*


Vrijdag 27 september 2024

Welkom in Berlijn. De stad met indrukwekkende bouwwerken uit een historisch verleden. Maar dat is niet waarvoor je in Berlijn bent. Je hebt een ander doel voor ogen: de 50. BMW BERLIN-MARATHON. Nadat je bent gesetteld in je hotel bezoek je met de andere deelnemers de Marathon Expo. Laat de voorpret maar beginnen! Je startnummer ligt hier klaar en daarnaast vind je er informatieve stands met onderwerpen over hardlopen, lifestyle en voeding. Als je ‘s middags liever Berlijn verkent, dan haal je op zaterdag je startnummer op bij de Marathon Expo.

Zaterdag 28 september 2024
Goedemorgen, lekker geslapen? Lang uitslapen is er niet bij, want deze ochtend staat in het teken van de frühstückslauf. Deze warming-up loop van circa 6 kilometer heeft een ontspannen sfeer en is in een laag tempo voor alle marathondeelnemers. Als je supporters mee zijn tijdens deze marathonreis, moedigen zij je natuurlijk aan tijdens de warming-up loop door ook mee te lopen. Aparte registratie is niet nodig, want dit evenement is gratis. De start is bij Schloss Charlottenburg en eindigt in het Olympisch Stadion. Na de frühstückslauf staat er een ontbijtbuffet voor je klaar om de verloren energie weer aan te vullen. En mocht je je startnummer nog niet hebben voor morgen, dan haal je die gewoon na het ontbijt even op.

Aan het einde van de middag staat er een TUI Sports Marathon bijeenkomst gepland, waarbij jij en je meegereisde supporters alles te horen krijgen over het verloop van de marathondag.

Zondag 29 september 2024
Vandaag is het zo ver. De start van de 50e BMW BERLIN-MARATHON bij de beroemde Brandenburger Tor in het hart van Berlijn. Ben je er klaar voor? Om 9.15 uur klinkt het langverwachte startschot. Onderweg kom je langs bekende wijken als Tiergarten, Mitte en Kreuzberg. Bij de historische straat Unter den Linden gaan de laatste paar kilometers in. Tienduizenden toeschouwers juichen je toe en moedigen je aan om nog even een tandje bij te zetten. Dan onder de Brandenburger Tor door en daar… is eindelijk de finish.

Aan het einde van de middag zijn alle deelnemers en supporters welkom tijdens de TUI Sports After the Run dinner. Deel je ervaringen en wissel verhalen uit onder het genot van een biertje, aangeboden door TUI Sports. Wat een top prestatie heb je geleverd vandaag!

Maandag 30 september 2024
Je marathonreis zit erop. Eerst rustig wakker worden en daarna aanschuiven voor een lekker ontbijt. Na het ontbijt pak je je koffers en check je uit bij de receptie van je hotel. Met een mooie medaille om je nek en onvergetelijke herinneringen op zak keer je terug naar huis.


TUI reisbegeleiding gedurende reis

Heb je prangende vragen of twijfel je over bepaalde informatie? Tijdens de marathonreis kun je met al je vragen terecht bij de TUI reisbegeleider en fysiotherapeut. Iedere dag is er een contactmoment in het hotel. 

Parcours
Het parcours van de BMW BERLIN-MARATHON staat internationaal bekend als vlak en snel. Precies daarom is het wereldrecord hier al meerdere keren verbroken en staan vele marathonlopers hier te trappelen om hun persoonlijke record te verbeteren. Kort na de start op de brede Strasse des 17. Juni passeer je de imposante Siegessäule. Rond de 10 kilometer kom je langs de immens hoge televisietoren in het voormalige Oost-Duitsland. Het middelste deel van de route gaat door het zuiden van de stad, waar duizenden toeschouwers en opzwepende muziek zorgen voor een fantastische sfeer en mentale ondersteuning. Het laatste deel van de marathon loop je door de bekende winkelstraat Kurfürstendamm, langs de Gedächtniskirche en over de Potsdamer Platz. En dan doemt aan het einde van de historische laan Unter den Linden de Brandenburger Tor eindelijk voor je op. De finish ligt net voorbij dit wereldberoemde monument en maakt deze marathon helemaal compleet.

Tijdslimiet: 6.15 uur

* wijzigingen onder voorbehoudVOORWAARDEN PAKKET

 • Deelnemer meldt zich aan via het inschrijfformulier op de website van Longfonds. Door zich aan te melden gaat hij/zij akkoord met de voorwaarden voor deelname, en ontvangt de deelnemer informatie om ook het Berlijn Marathon arrangement direct te boeken (via WE-link bij TUI Sports.
 • Deelnemer boekt zijn/haar arrangement direct bij TUI Sports zonder tussenkomst van Longfonds. Deelnemer ontvangt van onze reispartner TUI Sports vervolgens een aanbetalingsfactuur van 30% van het standaard reisarrangement (arrangement; vrijdag heen-, maandag treinreis terug, drie nachten in hotel in Berlijn, startbewijs). Deelnemer betaalt voor 15 augustus 2024 het restantbedrag (70%). Deelnemers die op of na 1 juni 2024 boeken, ontvangen direct een factuur van TUI Sports voor het gehele bedrag.
 • Deelnemer ontvangt vanuit onze reispartner TUI Sports een bevestiging van de geboekte reis met daarbij de mogelijkheid om de reis te verlengen, alsmede een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Deze extra zaken worden direct bij onze reispartner TUI Sports geboekt en betaald aan onze reispartner TUI Sports.
 • Deelnemer verplicht zich in te spannen om sponsorgelden te werven voor Longfonds. Het minimum te werven sponsorbedrag bedraagt €1.500. Indien Deelnemer dit minimumbedrag 30 dagen voor vertrekdatum niet heeft behaald, is Deelnemer verplicht het verschil 30 dagen voor vertrekdatum aan te vullen tot €1.500. Longfonds behoudt zich het recht voor om Deelnemer de deelname te ontzeggen indien deze aanvulling niet tijdig geschiedt. De reeds gedoneerde bedragen zullen onder geen enkele voorwaarde worden teruggestort.
 • Deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een annuleringsverzekering met eventuele sportblessuredekking. Deze verzekering dekt alleen de kosten voor het reisarrangement, dus niet genoemde kosten die betrekking hebben op het begeleidingstraject en geworven sponsorgelden.


ANNULEREN

 • Indien Deelnemer gedurende de voorbereiding de deelname aan dit sponsortraject annuleert i.v.m. overmacht (blessure, privé-omstandigheden) , dan heeft Deelnemer de volgende keuzes v.w.b. de geworven sponsorgelden:
  • Deelnemer wijst de geworven sponsorgelden volledig toe aan een andere deelnemer van dezelfde groep;
  • Deelnemer doneert de bijdragen generiek aan Longfonds voor long onderzoek.
 • Indien Deelnemer gedurende de voorbereiding de deelname aan dit sponsortraject annuleert i.v.m. het niet behalen van voldoende fondsenwervende gelden, dan worden de reeds gedane bijdragen toegevoegd aan de actie-opbrengst voor long onderzoek.
 • Annulering van de reis zelf kan alleen bij onze reispartner TUI Sports. In een dergelijk geval gelden de annuleringsvoorwaarden van onze reispartner TUI Sports. Deze voorwaarden staan los van de hieronder genoemde financiële verplichtingen die de Deelnemer heeft ten opzichte Longfonds bij een annulering.

TE WERVEN SPONSORGELDEN EN UITKERINGEN AAN DEELNEMER

 • Als Deelnemer €10.000 of meer inzamelt, dan krijgt Deelnemer €1.000 teruggestort ter dekking van de reiskosten.
 • Als Deelnemer tussen €7.500 en €9.999 inzamelt, dan krijgt Deelnemer €750 teruggestort ter dekking van de reiskosten.
 • Als Deelnemer tussen €5.000 en €7.499 inzamelt, dan krijgt Deelnemer €500 teruggestort ter dekking van de reiskosten.
 • Als Deelnemer tussen €2.500 en €4.999 inzamelt, dan krijgt Deelnemer €250 teruggestort ter dekking van de reiskosten.
 • Als Deelnemer minder dan €1.500 inzamelt voor vertrekdatum, dan dient Deelnemer zijn/haar account aan te vullen tot €1.500.


BEDRAG NIET TERUGVRAGEN

Tenslotte is het zo dat Deelnemer ook kan afzien van de terugstorting, indien Deelnemer daar bezwaren tegen heeft. De keuze is aan Deelnemer. Belangrijk is wel dat Deelnemer hierover eerlijk communiceert richting sponsoren indien zij daarom vragen.

Versie: 30 november 2023

Wat geweldig!! Jij doet mee aan de 50e editie van de Berlijn Marathon en tevens steun jij daarmee Longfonds! Welkom bij ons team! 

Hoe meld jij je aan?
Jij maakt een individuele actiepagina aan op www.voorlongfonds.nl > en kies voor de actie 'Marathon Berlijn 2024'.

Als jij dit hebt gedaan, dan hebben wij de benodigde gegevens en deze delen wij met WE-link https://we-link.nl/. WE-link verzorgt het aanmeldproces,  het voorbereidingstraject met trainingsbijeenkomsten en een persoonlijk trainingsplan. Ook ondersteunen zij jou bij sponsorwerving door ervaringen te delen en draaiboeken aan te reiken. Tevens zijn zij de gehele reis aanwezig, ook in Berlijn.

Natuurlijk zijn wij vanuit Longfonds ook betrokken bij het gehele proces en zien wij elkaar  tijdens alle contactmomenten en zitten wij samen in de trein op weg naar Berlijn. Ook ter plekke is Longfonds aanwezig om jou te supporteren en te ondersteunen. 
 
Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken op actie@longfonds.nl of (033) 434 12 87

Bekijk alle
€ 25 20-04-2024 | 11:57 Aan: Ik ga de Marathon van Berlijn rennen voor het Longfonds!
€ 25 20-04-2024 | 11:26 Aan: Ik kom in actie voor gezonde lucht omdat..
€ 50 20-04-2024 | 10:06 Aan: Ik ga de Marathon van Berlijn rennen voor het Longfonds!
€ 10 20-04-2024 | 09:03 Aan: Ik kom in actie voor gezonde lucht en longen omdat.. Heel veel succes Ellen!! En vergeet er niet enorm van te genieten! 💪🏻
€ 42 20-04-2024 | 07:53 Aan: Ik ga de Marathon van Berlijn rennen voor het Longfonds! Voor longen vol met lucht, zet hem op Haagje!!