Mondmaskers voor elkaar en gezonde longen

Anne Leendertse

Nog te gaan

Qr
van totaal € 500 (1%)

In deze Corona-tijd zit ik thuis zoals de meeste mensen maar voor mij is dit normaal. Ik heb een longziekte en ben daardoor erg beperkt. Voor mij is het normaal om NIET te kunnen werken, normaal om NIET te kunnen reizen, om NIET uit te kunnen gaan, om NIET mijn verjaardag te vieren, om NIET te kunnen winkelen, en meer. Ik droom van een leven zonder longziekte, voor mijn zoon (met astma) en voor alle kinderen van de toekomst. Daarom zet ik mij in als vrijwilliger voor het Longfonds en haal ik met mijn actie geld op voor het Longfonds. Ik kan momenteel fysiek heel weinig met mijn rommelige longen maar ik kan wel naaien. Ik ga comfortabele, mooie en leuke mondmaskers naaien. Zo kan ik mijn steentje bijdragen aan het Longfonds en aan de verspreiding van het covid virus.

Ik vraag voor ieder mondmasker €18 euro. De winst van de mondmaskers gaat naar het Longfonds

Ik gebruik quiltstoffen om de mondmaskers te maken. Deze stof is van 100% katoen, draagt comfortabel, is goed wasbaar op 60 graden en dicht geweven. Ik gebruik 2 lagen van deze stof om het mondmasker te maken, daarmee is het nog steeds comfortabel en houdt het zo veel mogelijk druppeltjes tegen van diegene die hoest of niest. Zo kunnen we samen de verspreiding van het virus tegen gaan. 

Het model mondmasker wat ik maak, vinden de meeste mensen het meest comfortabel. Je kan kiezen welke stof je wilt aan de buitenkant. Aan de binnenkant maak ik een lichte bijpassende kleur. Je kan kiezen of je zachte elastieken wilt om je oren of lint om te strikken. De meeste mensen vinden het elastiek om hun oren het handigste en meest comfortabel. Daarnaast kan je ook nog kiezen of je naam erin wilt? Het mondmasker heeft geen ruimte voor een verwisbaar filter. Dit omdat dit moeilijker ademt en je het mondmasker toch na ieder gebruik moet wassen, ook voor je eigen gezondheid. Ik maak graag voor jou een mondmasker waar jij blij mee bent dus mail gerust als je andere of meer wensen hebt. 

Kijk op mijn blog naar welke stoffen je nu kan kiezen. De prints zijn beperkt en maakt het mondmasker speciaal. 

Als je een mondmasker voor jou en het Longfonds wil bestellen, stuur me dan een e-mail: anne@anneleendertse.nl kijk naar het blog bericht stof kiezen voor alle opties en de stofkeuze

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 5 19-05-2020 | 14:55
Bekijk alle

mondmasker wassen, 132 mondmaskers besteld, 81 mondmaskers gemaakt

29-05-2020 | 10:29 Dit is een foto van Lennart zijn mondmasker en is nu heel vaak gewassen. Ik ben de tel kwijt geraakt maar zal zeker meer dan 10 keer gewassen zijn. De stof blijft prima maar de elastieken zijn minder elastisch geworden. Ik gebruik nu andere elastieken maar als die van jou ook minder goed worden, neem dan contact met mij op. Dan kan ik er alsnog lint aan zetten.  Het is belangrijk om een schoon mondmasker te gebruiken. Was je mondmasker dus na gebruik.  Ik voer niet alleen actie voor het Longfonds met mondmaskers, ik mag ook meeschrijven aan de zorgstandaard CALD namens het Longfonds. Dit is een document waar de behandeling in staat beschreven voor patienten met langdurige longklachten na een infectie met Covid. Gisteren schreef ik ook nog mee aan een onderwijsp voor huisartsen in opleiding en dacht ik mee met een apotheekorganisatie over vragenlijsten en informatie voor longpatiënten. 
Lees meer