Maak zichtbaar dat afstand houden voor jou belangrijk is

Omarm de afstand
Qr
van totaal € 2.000 (51%)

Uitdaging
Voorlopig moeten we 1,5 meter afstand van elkaar blijven houden, maar in de praktijk blijkt dit een behoorlijke uitdaging. Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit moeilijke situaties opleveren, en zelfs een belemmering vormen om eropuit te gaan. Zeker als voor anderen niet zichtbaar is dat iemand een (chronische) aandoening heeft of met een kwetsbaar iemand leeft of werkt.

“Op dit moment wordt voor mensen met een kwetsbare gezondheid de drempel om boodschappen te doen of een wandeling te maken hoger", aldus initiatiefnemer Marieke. "Die mensen willen we iets bieden waarmee ze aan anderen duidelijk kunnen maken: die afstandsregel is voor mij echt belangrijk. Dat geldt voor mijzelf overigens ook, als colitis-ulcerosa patiënte. Maar dat kun je niet aan me afzien.”

Het Afstandbandje
Vandaar het Afstandbandje: een herkenbaar, hygiënisch en gemakkelijk te dragen polsbandje dat anderen er op een vriendelijke manier aan herinnert dat 1,5 meter afstand houden belangrijk blijft.

Het initiatief richt zich op mensen met ‘onzichtbare’ aandoeningen, zoals astma, diabetes, hartproblemen of de ziekte van Crohn. Maar het is ook bedoeld voor mensen die wonen of werken met iemand die tot de risicogroep behoort en die dus extra voorzichtig willen zijn. Denk daarbij aan zorgmedewerkers, naasten van kwetsbare ouderen of de partner van iemand die chemotherapie krijgt. Ook als je binnen je school of organisatie wilt uitdragen dat je bent ingericht op de anderhalvemetersamenleving, kun je het polsbandje dragen.

Vriendelijk geheugensteuntje
De initiatiefnemers benadrukken dat het de bedoeling is dat iedereen sowieso 1,5 meter afstand houdt. “Maar we horen en zien wat er momenteel in de samenleving gebeurt en willen daar op deze manier op inspelen. Zie het als een geheugensteuntje waarmee je de ander helpt om rekening te houden met jou.”

De polsbandjes zijn alleen te bestellen via www.omarmdeafstand.nl. Wil je geen polsbandje bestellen maar wel het Longfonds steunen? Klik dan hieronder op Doneer nu.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 5 14-07-2020 | 17:31
€ 25 14-07-2020 | 16:22
€ 1.000 14-07-2020 | 15:43 Met trots doneren we € 1.000,- aan het Longfonds, na de verkoop van de eerste reeks Afstandbandjes!