W

De Ronde van Nederland, mijn avontuur!

Wim Janssen
van totaal € 100 (110%)

Fietsen door Nederland. Zo vrij als een vogel in de lucht. Daarom willen wij bijdrage aan een gezonder leven voor mensen met een longziekte. Dit boek is een ondersteuning voor het longfonds.

Ronde van Nederland

                                      Mijn fietsavontuur.

 

Een grote ronde fietsen is altijd een uitdaging. Je maakt een tocht door heel Nederland. Alleen of met z’n tweeën. Een wereld van verschil. Fietsen over fietspaden, zandwegen, langs kanalen en door bossen. Genieten van de natuur, maar ook van de vrijheid. Zo vrij als een vogel in de lucht. Elke avond slapen bij Vrienden op de Fiets. Nederland leren kennen op een andere manier. Door dorpen en steden fietsen, waar je nog nooit bent geweest. Zo leer je in ieder geval je eigen land kennen. Het mooie is, dat je al fietsend op de mooiste plekjes van Nederland komt. Door Groningen, Friesland of Zeeland, door elke provincie in Nederland volgens de officiële route van Nederlandfietsland.nl. Wel mis je dan Zuid-Limburg. Wij vinden dat dit er ook bij hoort. Daarom hebben we het pittige deel in Limburg ook bij de route gevoegd. Die uitdaging moet erbij!

Lees hier alvast een stuk uit het boek van Wim Janssen:

 Daarna duiken we de Coepelduynen in en fietsen door een heuvelachtig terrein. Harm heeft het weer erg moeilijk. Zijn gemiddelde snelheid zakt zelfs terug naar zestien kilometer per uur. Dat schiet dus echt niet op. Als we ergens moeten afslaan moet ik op hem wachten anders vindt hij de route niet meer terug. Weer vertel ik hem dat hij aan mijn wiel moet rijden en dat ik de snelheid onder de twintig kilometer hou. Het lukt echter niet en als we de eerste de beste heuvel opgaan, blijft hij weer achter. En ook bergaf fietst hij niet veel harder als bergop. Dit wordt een lijdensweg voor ons allebei. Als we Noordwijk voorbij zijn, fietsen we langs de Noordwijkse Golfclub en langs het Naturistenstrand Zandvoort opnieuw een heuvelachtig gebied in. Het enige wat ik kan doen is in een rustig tempo door fietsen tot Zandvoort. Als ik daar de duinen uit fiets, moet ik bijna een kwartier wachten voor Harm weer bij me is. Dat irriteert mij zo, dat ik tegen hem zeg dat we zo niet verder kunnen en dat ik hier ontzettend van baal. We hebben afgesproken dat we deze ronde zouden fietsen met een gemiddelde van tussen twintig en tweeëntwintig kilometer per uur. Nu zijn we blij als zeventien tot achttien kilometer per uur halen. Harm zegt tegen mij dat ik vaak vijfentwintig kilometer per uur fiets. En ja, bergaf is dat zo want dat kan ik niet anders of ik moet de remmen vasthouden. Dit is voor beide fietsers vervelend, zowel voor degene die achterblijft, als voor diegene die steeds moet wachten en hier kan ik niet tegen. Het irriteert me verschrikkelijk. “Als dat zo is” zegt hij, “dan ga ik morgenvroeg naar huis!”

Op dat moment lucht me dat zelfs op……….

 Geniet als fietser van dit boek

Meer lezen!  Bestel dit boek op www.boekscout.nl.

Een leuk cadeau voor elke fietser en je steunt het Longfonds!

ISBN: 978-94-643-1681-0.

Bekijk alle
€ 60 28-02-2022 | 10:27 Boek geschreven en de opbrengst wilde ik doneren aan het longfonds. Doordat ik geen landelijke bekendheid kan geven aan het boek is de de oplage teleurstellend. Dus ook minder opbrengst. Jammer maar het is niet anders.
€ 50 21-09-2021 | 16:02 Dit is de eerste opbrengst van mijn boek.