Laat kinderen vrij ademen. Kom in actie!

Elk kind wil gewoon kind zijn. Zo hard mogelijk achter een bal aan rennen. Zo hoog mogelijk in een rek klimmen. Zo luid mogelijk plezier maken. Meedoen met de rest. Maar wat voor andere kinderen logisch is, is dat niet voor een kind met astma.

In onze nieuwe campagne ‘Laat kinderen vrij ademen’ staan de longen van kinderen centraal. Dit is hard nodig. Want wist jij dat astma de grootste chronische kinderziekte is? En wist je dat een longziekte veel invloed heeft op het leven van kinderen? Kinderen als Sem staan vaak letterlijk buitenspel.

We laten zien wat de invloed van een longziekte als astma is op een kind als Sem en zijn omgeving. We vragen aandacht voor vernieuwend onderzoek waarmee we jonge longen willen beschermen en astma voorkomen. En geven adviezen over wat je zelf kunt doen om longziekten bij kinderen te helpen voorkomen.

Steun Longfonds in de strijd tegen astma

Samen halen we zo veel mogelijk geld op voor kansrijk onderzoek, zoals het onderzoek van dr. Hermelijn Smits. Met haar internationale team werkt ze hard aan een behandelmethode waarmee astma bij kinderen voorkomen kan worden. Help jij mee haar onderzoek mogelijk te maken?

Bekijk alle
€ 7,50 14-06-2021 | 18:57