Dam tot Dam FietsClassic

Streefbedrag behaald
van totaal € 20.000 (104%)

Fiets voor gezonde lucht!

Het Longfonds is ook dit jaar weer hét goede doel van de Dam tot Dam FietsClassic. Fiets op 23 september 2018 ook mee met je eigen team en strijd mee voor gezonde lucht in Nederland!

Meld je team hierboven aan en wij nemen contact met je op.

Meedoen?

Per teamlid vragen we een bedrag van 50 euro. Dit is voor je startbewijs, een Longfonds sportshirt en een eigen actiepagina. Als dank ontvangen we je team bij de start en finish met iets lekkers.

 

Praktische informatie

Datum: 23 september 2018
Start en finish: De Dam, Amsterdam
Afstanden: 40, 60, 85, 105 en 150 km

 

Meer weten?
Neem contact op met 033 - 434 12 12 of stuur een e-mail naar JasperLindhout@longfonds.nl

Waarom meedoen als bedrijf?

# Teambuilding: samen sporten met collega’s zorgt voor een onderlinge band. Het teamgevoel begint al voor de dag zelf. Train gezellig
samen en bedenk gezamenlijk plannen om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek!
# Gezond: de gezondheid van werknemers is voor iedereen van belang! Door de laagdrempeligheid van de Dam tot Dam FietsClassic kan iedereen deelnemen aan dit sportieve evenement.
# Ondernemend: laat zien dat je organisatie maatschappelijk verantwoord bezig is. Op een leuke, sportieve manier geld inzamelen voor wetenschappelijk longonderzoek. Voor wie fietsen jullie de longen uit je lijf?

Inschrijven

Per deelnemer vragen wij een bedrag van €50. Dit is voor het startbewijs, een professioneel wielershirt met jullie logo, een gepersonaliseerde actiepagina en een kick-off sessie met jullie team. Daarnaast vragen wij ieder team een minimaal bedrag van €75 op te halen voor wetenschappelijk longonderzoek.

Natuurlijk dagen wij jullie uit om dit bedrag nog verder te verhogen! Om jullie hierbij op weg te helpen organiseren wij met veel plezier een kick-off sessie bij jullie op kantoor, zodat jullie een vliegende start kunnen hebben!

Enthousiast geworden?

Bel 033 - 43 41 217 of stuur een e-mail naar SilkeVeurink@longfonds.nl.

Contact

Heb je vragen over in actie komen voor de Dam tot Dam FietsClassic? Neem dan contact op met Jasper Lindhout via JasperLindhout@longfonds.nl.

Wil je als bedrijf mee doen, neem dan contact op met Silke Veurink via SilkeVeurink@longfonds.nl of 033 - 43 41 217.

Record opbrengst

Op 17 september 2017 was de Dam in Amsterdam omgetoverd tot het fietsspektakel van het jaar: de Dam tot Dam FietsClassic. Het Longfonds was wederom het goede doel. Deelnemers konden geld doneren door mee te fietsen met de Longfondsroute of door een vrijwillige bijdrage bij hun inschrijving te doen. Uiteindelijk is er een record opbrengst van €14.357,50 opgehaald! 

Astma bij kinderen

Dit keer stond het thema astma bij kinderen centraal, met als held van de dag Sherano (8). Hij heeft ernstig astma, is heel vaak benauwd en ligt regelmatig op de intensive care. Vanwege een tandem was het voor Sherano toch mogelijk om mee te fietsen met de Longfondsroute. Samen met zijn ouders, zus en alle andere deelnemers fietste hij gisteren astma letterlijk de wereld uit.  

Onderzoek

Het geld komt ten goede aan het onderzoek van onderzoeker Martijn Nawijn van Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij gaat zich de komende jaren hard inzetten om medicijn te ontwikkelen om astma te voorkomen of zelfs genezen. Dit hoge bedrag kan het onderzoek enorm stimuleren!

Bekijk alle donateurs
€ 15 10-10-2018 | 08:42 Aan: Van Dam tot Dam Fietsclassic voor het Longfonds
€ 15 05-10-2018 | 23:58 Aan: Gezonde lucht & gezonde longen Gedoneerd omdat ik je zo graag heb! Kus
€ 20 27-09-2018 | 13:58 Aan: Team Trudy's kookboek
€ 15 26-09-2018 | 23:20 Aan: Ik fiets ook voor schone lucht
€ 25 26-09-2018 | 13:23 Aan: Steun je mijn actie om longziekten de wereld uit te krijgen?