Buiten Adem

Wytse van den Bosch

( Lid van team: Buiten Adem )

van totaal € 5.000 (0%)

Astma is een van de meest voorkomende chronische ziekten. Bij een groot deel van de patienten is de astma goed onder controle te krijgen met medicatie (puffers). Helaas is er een kleine groep patienten die ondanks dat ze veel medicatie gebruiken nog steeds vaak last hebben van kortademigheid (Buiten Adem zijn) en frequent naar het ziekenhuis moeten. Deze vorm van astma wordt ook wel ernstig astma genoemd. De behandeling van ernstig astma wordt steeds beter door de zogenoemde biologicals maar de behandeling kan nog steeds beter.
Als arts-onderzoeker kinderlongziekten die onderzoek doet naar de rol van de kleine luchtwegen bij kinderen met ernstig astma kan ik dit alleen maar beamen. Het is daarom dat wij in 5 dagen vanaf het Erasmus MC naar het astmacentrum in Davos willen fietsen om geld op te halen voor onderzoek naar ernstig astma.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.