Ster van Emmen

FTC Emmen Wielerclub Emmen

Nog te gaan

Qr
van totaal € 1.000 (0%)
0 m afgelegd
Mijn doel 100 km | bereikt 0%

Goede doelen fietstocht Ster van Emmen.

De Coronaregels zijn versoepeld. FTC Emmen maakt daar direct gebruik van om een vrije toertocht te organiseren. Op zondag 13 juni as is organiseert FTC Emmen de Ster van Emmen. Een goede doelen toertocht ten bate van het Longfonds. Voor iedereen die graag fietst, of dit nu op een racefiets, gewone fiets (met of zonder ondersteuning) of een mountainbike is.

Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen, voor en met iedereen.
Daarom heeft FTC Emmen deze Ster van Emmen tocht verbonden aan het Longfonds. Hiermee ondersteunen wij het Longfonds in de strijd voor schonere lucht, gevolgen van Corona en longziekten.
De helft van het inschrijfgeld wordt door ons aan het Longfonds gedoneerd.

Ster van Emmen
De Ster van Emmen bestaat uit drie lussen die afzonderlijk en in combinatie gefietst kunnen worden

Zuidlus gaat naar het unieke natuurgebied Bargerveen. Via Oranjedorp en Klazienaveen naar de schaapskooi van het Natuurreservaat. De echte uitdaging van deze lus zit aan het eind met de beklimming van de Muur van Emmen. Stijgingspercentage van twaalf procent en steilste stuk van twintig procent ga je echt merken in je benen. Het hoogste punt is zelfs hoger dan de bekende VAM Berg. Mocht je de beklimming te veel van het goede vinden dan kun je de route zonder de klim vervolgen.

Noordlus gaat over verkeersluwe wegen richting Borger. Langs het bekende vakantiepark Land van Bartje met als hoogtepunt de klim bij Buinen. Deze kuitenbijter stelt de fietser aardig op de proef.

Westlus gaat oa langs de typische Drentse dorpen Sleen, Oosterhesselen en Dalen. Door even van de route af te wijken zijn er diverse mogelijkheden om in de dorpen een terrasje te pakken en te genieten van koffie en de bekende appelpunt.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.