Ster van Emmen

FTC Emmen Wielerclub Emmen
van totaal € 1.000 (80%)
0 m Afgelegd
Mijn doel 100 km | Bereikt 0%

Ster van Emmen 2021

 

Ook zo’n zin om eindelijk weer eens een echte toertocht te fietsen door het mooie Drenthe? Schrijf je dan snel in voor de Ster van Emmen. Met je deelname doe je niet alleen jezelf een plezier. De helft van je inschrijfgeld is voor het goede doel en gaat naar het Longfonds. Dat strijdt voor schonere lucht en tegen longziekten en de gevolgen van corona.

Nu de coronaregels versoepeld zijn, organiseert FTC Emmen een heuse toertocht waarbij je samen kunt fietsen. Uiteraard nog steeds met de nodige voorzorg en inachtneming van de maatregelen. De Ster van Emmen bestaat uit drie lusvormige routes van 50 tot 60 kilometer: Zuid, Noord en West. Deze kun je afzonderlijk rijden of combineren zodat je een langere route aflegt. Hiermee is deze toertocht geschikt voor iedereen: ervaren fietsers en beginners.

Route Zuid voert je naar natuurreservaat Bargerveen en aan het eind – als je wil - over de Muur van Emmen. Deze is net iets hoger dan die andere fietsberg van Drenthe (de VAM-berg) en nog maar net geopend. Het stijgingspercentage is liefst twaalf procent. Het steilste stuk – twintig procent – ga je echt voelen! Let op: ook de afdaling is erg steil. Geen zin in klimmen en een snelle afdaling? Laat de Muur dan gerust links liggen.

Route Noord voert over rustige weggetjes richting Borger en heeft een wat mildere kuitenbijter in de aanbieding: de klim bij Buinen.

Route West voert langs typisch Drentse dorpen als Sleen, Oosterhesselen en Dalen. In de dorpen langs het parcours vind je volop mogelijkheden om op een terras te genieten van koffie en een appelpunt.

Bij de finish zijn er hamburgers en drinken voor iedere deelnemer gratis verkrijgbaar.

Maak er een fijne fietsdag van in Drenthe! 

Bekijk alle
€ 800 19-07-2021 | 10:49 Het geld is bijeen gebracht door de deelnemers aan de Ster van Emmen op 13 juni jl.