Kom in actie voor gezonde longen

Meer dan 1 miljoen mensen hebben een longziekte. Ze zijn vaak benauwd en kortademig, waardoor ze sneller in het ziekenhuis liggen en veel medicijnen moeten innemen. Jaarlijks overlijden er onnodig veel kinderen en volwassenen aan een longziekte. Wij willen dat niemand meer ziek wordt of overlijdt door longziekten. Daarom helpen wij longpatiënten, steunen we longonderzoek en zetten ons in voor preventie. Help je mee? Kom in actie en zamel geld in voor het Longfonds. 

Via deze actiewebsite kun jij gemakkelijk zelf een actie starten of in actie komen voor een bestaand evenement. Loop een marathon, doe mee aan de Nijmeegse Vierdaagse, verzamel statiegeldflessen, trommel je hele omgeving op om een donatie te doen: het maakt niet uit hoe en wat je doet, alle acties zijn welkom. Samen strijden we voor gezonde lucht en gezonde longen! 

 
Lees meer Lees minder
Bekijk alle evenementen
Via deze actiewebsite kun jij gemakkelijk zelf een actie starten of in actie komen voor een bestaand evenement. Loop een marathon, doe mee aan de Nijmeegse Vierdaagse, verzamel statiegeldflessen, trommel je hele omgeving op om een donatie te doen: het maakt niet uit hoe en wat je doet, alle acties zijn welkom. Samen strijden we voor gezonde lucht en gezonde longen! 
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met een bestaand evenement. Bekijk hier alle acties en laat je inspireren. 

Start actie
Bekijk alle

Team Youri in het zonnetje

29-05-2019 | 11:21 30 april had het Longfonds hoog bezoek in Amersfoort: Team Youri was uitgenodigd voor een rondleiding bij het Longfonds, als dank voor hun deelname aan de 1e editie van de 2Bruggenloop in Kampen. Hiermee hebben Youri, Milan (broer) en Tom (oom) een bedrag van  maar liefst €1885,- opgehaald! Youri wilde graag iets doen voor het goede doel, en omdat hij zelf astma heeft vond hij het Longfonds het meest logisch. Om dit bedrag in te zamelen hebben ze over hun actie verteld op school, bij de voetbalclub en op Facebook. Als tip geeft Youri mee om je eigen verhaal te durven vertellen. ‘We hebben heel veel leuke en lieve reacties gekregen. Van mensen om ons heen kregen we te horen dat ze niet eens wisten dat Youri zo veel last heeft van zijn longziekte Het zorgt voor veel meer begrip in onze omgeving.’ Aldus Katja, de moeder van Youri. Aan het einde van de rondleiding ontvingen Youri en Milan nog een mooie oorkonde. Als dank voor hun fantastische prestatie. Bedankt toppers!
Lees meer
Bekijk alle donateurs
€ 25

Els

16-07-2019 | 14:28 Aan: B-Team Een mooi initiatief, veel succes.