Laat kinderen vrij ademen

Astma is de meest voorkomende chronische kinderziekte in Nederland. Elke dag belanden zeven kinderen stikbenauwd in het ziekenhuis. Zo’n longziekte heeft vaak veel invloed op een kind, het gezin en de omgeving. Dat weet lang niet iedereen. Sporten, spelen of naar school gaan: wat voor andere kinderen logisch is, is dat niet voor een kind met astma.

We zijn vastbesloten om jonge longen beter te beschermen. Daarom zetten we alles op alles om binnen zeven jaar een medische doorbraak mogelijk te maken en astma bij kinderen te voorkomen. En halen we zo veel mogelijk geld op voor wetenschappelijk onderzoek. Doe jij mee?

Help astma bij kinderen voorkomen
Start een actie

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met een bestaand evenement. Bekijk hier alle acties en laat je inspireren. 

Start actie
Bekijk alle

Nieuw: Maak kilometers voor het Longfonds en houd deze bij via de tracker of Strava!

26-08-2020 | 13:49 Wil je kilometers gaan maken voor het Longfonds? Dan hebben wij wat nieuws voor jouw actie! Een functie die jouw activiteiten en kilometers laat zien op je actiepagina en bijhoudt hoe ver je al bent met je sportieve doel.  Naast dat het handig is voor jou, is het vooral voor donateurs heel leuk om te zien hoe goed je bezig bent. Het is heel simpel:  1. Log in door op het icoontje, rechtsboven in scherm voorlongfonds, te klikken:     2. Ga naar het tabblad 'prestaties' en stel je doel in:    3. Er zijn twee manieren om je prestaties toe te voegen: handmatig en automatisch. Je connect met je Strava-account om automatisch je Strava activiteiten te koppelen aan je actiepagina.  Handmatig Handmatige prestaties kun je gebruiken als je bijvoorbeeld een sporthorloge of app gebruikt of een route loopt waarvan je weet hoeveel kilometer het is. Je vult het resultaat dan achteraf in:   Automatisch  Voor de koppeling met Strava moet je connecten via de oranje knop en de app toestemming geven. Let ook op dat je je sportprestatie op ''zichtbaar voor iedereen'' zet. Hierna kan het tot 10 minuten duren voor je activiteiten die je vanaf dat moment doet zichtbaar worden.   4. Je kunt handmatige activiteiten achteraf ook wijzigen. Strava activiteiten kun je alleen verwijderen:       Zo, dat was het. Succes en veel plezier met het tracken van je activiteiten. Wij zijn benieuwd naar jouw kilometers!  En.... kom je er niet uit? Dan kun je altijd even mailen naar actie@longfonds.nl.
Lees meer
Bekijk alle
€ 50

harry

16-05-2021 | 14:13 Aan: De Grote Tocht naar Huls