Kom in actie voor gezonde longen

Meer dan 1 miljoen mensen hebben een longziekte. Ze zijn vaak benauwd en kortademig, waardoor ze sneller in het ziekenhuis liggen en veel medicijnen moeten innemen. Jaarlijks overlijden er onnodig veel kinderen en volwassenen aan een longziekte. Wij willen dat niemand meer ziek wordt of overlijdt door longziekten. Daarom helpen wij longpatiënten, steunen we longonderzoek en zetten ons in voor preventie. Help je mee? Kom in actie en zamel geld in voor het Longfonds. 

Via deze actiewebsite kun jij gemakkelijk zelf een actie starten of in actie komen voor een bestaand evenement. Loop een marathon, doe mee aan de Nijmeegse Vierdaagse, verzamel statiegeldflessen, trommel je hele omgeving op om een donatie te doen: het maakt niet uit hoe en wat je doet, alle acties zijn welkom. Samen strijden we voor gezonde lucht en gezonde longen! 

 
Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met een bestaand evenement. Bekijk hier alle acties en laat je inspireren. 

Start actie
Bekijk alle

Gazelle sponsort jouw deelname aan de Dam tot Dam FietsClassic!

08-08-2019 | 12:09 Wist je al dat Gazelle jouw deelname aan de Dam tot Dam FietsClassic 2019 sponsort? Als jij je inschrijft en inzet voor het Longfonds geeft Gazelle jouw actie een bedrag van maar liefst € 15,-! Waarom? Omdat Gazelle gezonde lucht ook erg belangrijk vindt. Hoe meer mensen de fiets pakken, hoe schoner de lucht in Nederland. Bedankt Gazelle!
Lees meer
Bekijk alle donateurs
€ 20

Carolien

20-10-2019 | 23:06 Aan: Ik liep de halve Marathon van Amsterdam ondanks mijn longkwaal