Kom in actie voor gezonde lucht en gezonde longen!

Ademhalen. Het lijkt zo gewoon, maar voor 1,2 miljoen mensen met een longziekte is vrij ademen niet vanzelfsprekend. Longfonds gelooft dat we samen longziekten de wereld uit kunnen helpen. Maar daar kunnen we alle hulp bij gebruiken. Help jij mee?  

Iedereen kan in actie komen voor Longfonds. Of je nu jong of oud bent, een kleine of grote actie opzet, actievoert voor een vriendje uit je klas met astma of je vader met COPD: we zijn je ontzettend dankbaar. Kies iets wat goed bij jou past, dan wordt jouw actie een succes.

Alvast veel succes en plezier met de start van je actie! Wij hopen je snel te spreken!

Start jouw actie

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Sportorganisatie Le Champion en de betrokken gemeenten hebben in goed overleg helaas moeten concluderen dat het Dam tot Dam Weekend op 18 en 19 september opnieuw niet door kan gaan. Aanleiding zijn de meest actuele coronamaatregelen van het kabinet, waarbij de 1,5 meter maatregel in elk geval tot 20 september van kracht blijft. De gemeenten zijn hierdoor genoodzaakt om de eerder verleende vergunningen voor de Dam tot Damloop, Dam tot Dam Wandeltocht en Dam tot Dam FietsClassic in te trekken. De startbewijzen van de tot nu toe ingeschreven deelnemers worden doorgezet naar de volgende edities op zaterdag 17 en zondag 18 september 2022.Kijk voor meer informatie op de website van Dam tot Dam Fietsclassic. We kijken of er een alternatief mogelijk is en nemen zo snel mogelijk contact op met alle mensen die voor Longfonds in actie wilden komen.Onderstaande tekst was vóór de annulering van Dam tot Dam Fietsclassic-------------------------------------------De Dam tot Dam Fietsclassic is écht voor iedereen een bijzondere gebeurtenis om mee te maken. Beleef het ook en fiets door de IJtunnel, langs het Koninklijk Paleis Amsterdam en van Dam tot Dam! Op 19 september vindt de 14e editie van dit fietsevenement plaats. Zien we jou aan de start? Fiets voor gezonde lucht! Elke dag haal je 20.000 keer adem. Bij een sportieve prestatie, zoals fietsen, is dat nog veel meer! Dan is het extra belangrijk dat de lucht die je inademt gezond is. Helaas is de lucht die we in Nederland inademen vaak ongezond. Je kunt er letterlijk doodziek van worden. Elk jaar overlijden in ons land 12.000 mensen vroegtijdig door ongezonde lucht. De lucht in Nederland moet gezonder! Vind jij dat ook? Kom in actie en fiets dan mee voor Longfonds. Meedoen?Datum: 19 september 2021Start en finish: De Dam, AmsterdamAfstanden: 40, 60, 85, 105 en 150 km (bekijk de routes) Fiets mee als individu of in een team, maak je eigen actiepagina en vraag anderen om je te sponsoren!  Vergeet niet om een startbewijs aan te schaffen. Dit kan op de inschrijfpagina van het evenement. Gratis startbewijs!Als jij met jouw actie tenminste €100,- weet op te halen, dan ontvang jij als dank een gratis startbewijs! Via een email ontvang je van ons een unieke code waarmee je op de inschrijfpagina van de Saxo Bank Dam tot Dam FietsClassic een gratis startbewijs kunt aanschaffen.  Meer weten?Neem contact op met 033 - 434 12 12 of stuur een e-mail naar actie@longfonds.nl. De foto's van de Dam tot Dam Fietsclassic-edities vóór corona.  
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe dit samen met een team van bijvoorbeeld je collega’s, je klas, je kookclub of  je popkoor. Klik hier voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle
€ 30

Vanes

20-09-2021 | 09:36 Aan: Fietsen voor het Longfonds Goed gedaan Pekke eb super doel!